Tentoonstelling stadsmuseum Woerden: Woerden 650 jaar stad

Woerden 650 jaar stad

zaterdag 21 mei 2022 t/m zondag 2 oktober 2022

UITVERKIEZING VOORWERP VAN WOERDEN ANNO 2022

Het is eindelijk zover! Op zaterdag 12 maart heeft Woerden officieel 650 jaar stadsrechten! Om dit te vieren organiseert het Stadsmuseum vanaf half mei een tentoonstelling over het jubileumfeest. Allerlei zaken komen aan de orde. Bijvoorbeeld hoe ging dat eigenlijk in 1372 met die stadsrechten? Wat zijn het precies, wat heb je eraan en hoe zijn we eraan gekomen? Vijftig jaar geleden -in 1972- vierden we 600 jaar stadsrechten ook. Hoe zag het feest er toen uit? Wie waren er toen bij en hoe hebben zij het beleefd?

Het pronkstuk van de tentoonstelling is HET voorwerp van Woerden anno 2022. Je vraagt je misschien af; welk voorwerp is dat dan? Dat weten we nog niet, daar hebben jou voor nodig! Welk voorwerp vertegenwoordigt Woerden in 2022 het best? Wat voor ding zou op dit moment symbool kunnen staan voor het leven in onze gemeente?

Zie ook onze oproep in dit filmpje.
 

Om dit voorwerp te kiezen vragen we alle Woerdenaren om hun mening te geven: van jong tot oud, geboren en getogen in Woerden of nieuw in de gemeente, wonend in het centrum of het buitengebied. Iedereen kan een voorwerp nomineren, dat kan t/m 10 mei. Vanaf 21 mei worden de inzendingen in het Stadsmuseum tentoongesteld en beoordeeld door het publiek én een vakjury. Er kan worden ingezonden in de junior- of de algemene categorie. Uiteindelijk wordt HET voorwerp van Woerden 2022 uitgekozen.

Kom dus in actie! Kies een voor voorwerp, vul hier het formulier in en upload een foto. Of stuur een email met je contactgegevens, je uitleg en een foto van het voorwerp naar s.rompa@stadsmuseumwoerden.nl Dan komt het door jou genomineerde voorwerp straks in het museum!

Delen:

Nieuwsbrief

Deze website is voorzien van reCAPTCHA. Het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.