Leo Gestel - Gezicht op de kerk in Woerden

Nieuwe aanwinsten

Dolgelukkig met Leo Gestel in bruikleen

10/02/2017 - Gezicht op de kerk in Woerden, één van de meest geëigende werken van Leo Gestel, is nu te zien in het Stadsmuseum. Het schilderij is door Woerdenaar Cees Loonstra aan ons in bruikleen gegeven en is in elk geval de komende vijf jaar te bewonderen in de geboortestad van de kunstenaar.

Leo Gestel werd geboren in Woerden, vestigde zich als vrij kunstenaar in Amsterdam en maakte reizen naar onder meer Beieren, Sicilië, de Amalfi-kust en Vlaanderen. In zijn beginjaren werd hij samen met Piet Mondriaan en Jan Sluijters tot de ‘ultra-modernen’ gerekend. Ook later in zijn leven bleef Gestel één van Nederlands grootste modernisten.

Woerden als bron van inspiratie

Ondanks Gestel’s vele reizen zou hij Woerden nooit vergeten. Tijdens familiebezoeken bleef de stad en het omringende platteland hem inspireren. Gedurende zijn gehele leven keerde het motief van Woerden en Groene Hart dan ook veelvuldig terug in zijn tekeningen en schilderijen. Het schilderij Gezicht op de kerk in Woerden maakte hij in 1909.

Wij zijn Cees Loonstra bijzonder dankbaar dat wij dit prachtige werk in ons museum ten toon mogen stellen en raden iedereen aan om het met eigen ogen te komen bewonderen.
 

Nieuwsbrief