Dagje Woerden

Nog meer ontdekken in Woerden? Combineer je bezoek aan het Stadsmuseum met andere unieke activiteiten en hotspots in de stad. Struin door historisch Woerden en bewonder de grote reproducties van werk van Leo Gestel die door de hele binnenstad te bewonderen zijn. Laat je rondleiden door een gids van het Gilde en ontdek meer over de rijke Romeinse historie. Bezoek de getuigen van het Romeinse verleden in parkeergarage Castellum. Beklim de Petrustoren voor een bijzonder uitzicht over het Groene Hart. Maak kennis met de ambachten, bijvoorbeeld door rondleidingen in Molen de Windhond of in de Kaas experience in het Kaaspakhuis, om meer te weten te komen over deze streekproducten. Of proef de streekproducten uit het Groene Hart op je bord bij een van de restaurants.

Op het plein voor het museum is bovendien tweemaal per week een gezellige markt: de weekmarkt op elke woensdag van 8 - 12.30 uur en de streekmarkt op elke zaterdag van 9-17 uur.

Nog meer van het Groene hart beleven? Ga erop uit met de fiets of te voet, geniet van de groene omgeving en bekijk het prachtige historische cope-landschap. Bij Kameryck en Boerderij de Boerinn kan je terecht voor een tussenstop met een leuke activiteit.

Meer weten over deze activiteiten? Kijk op beleefwoerden.com of kom langs in de VVV Woerden