Nieuws

Hoe de Rode Ruiter zijn schilderij verliet… korte videoclip

13/09/2022 - De Rode Ruiter van Woerden 650 kom je dit jaar overal tegen. Zelfs burgemeester Molkenboer kruipt regelmatig in zijn rol. Maar wist je dat de ruiter afkomstig is van het oudste schilderij in het Stadsmuseum, van het Beleg van Woerden? lees meer

Terugblik op GeKOEsterd, Koe in de kunst & op de Koeiemart

12/09/2022 - Graag delen we ons verslag over de dubbelexpositie rondom de KOE, die opende op 2 oktober 2021. In het museum was te zien hoe de koe in de beeldende kunst wordt neergezet, met een grote variëteit.
Het Pop-up museum in een leegstaand winkelpand vlakbij stond geheel in het teken van de Koeiemart, de sterke Woerdense traditie die sinds 2017 zelfs officieel nationaal immaterieel erfgoed is.
lees meer

Via via zoektocht naar collecties en verhalen

27/05/2022 - De afgelopen maanden is een klein team op zoek gegaan naar verhalen en voorwerpen bij thema’s uit het ‘Verhaal van Woerden’ waar het Stadsmuseum nog weinig over heeft in haar collectie. Via via is gesproken met heel wat mensen.

De bijzondere verhalen zijn ook vastgelegd in een zestal filmpjes, die te zien zijn via de linkjes hieronder.
Je kunt hier ook de handleiding downloaden waarin we de ervaringen met een dergelijk collectieproject delen. lees meer

Email nieuwsbrief Stadsmuseum Woerden

01/01/2021 - Ben jij al geabonneerd op onze email-nieuwsbrief? Op deze pagina vind je het invulformulier om je daarvoor aan te melden.
Hieronder zijn de laatste nieuwsbrieven terug te lezen. lees meer

Nieuwsbrief

Deze website is voorzien van reCAPTCHA. Het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.