Tentoonstelling stadsmuseum Woerden: UITVERKIEZING VOORWERP VAN WOERDEN ANNO 2022

UITVERKIEZING VOORWERP VAN WOERDEN ANNO 2022

zaterdag 21 mei 2022 t/m zondag 2 oktober 2022

UITVERKIEZING VOORWERP VAN WOERDEN ANNO 2022

Het is eindelijk zover! Op zaterdag 12 maart heeft Woerden officieel 650 jaar stadsrechten! Om dit te vieren organiseert het Stadsmuseum vanaf half mei een tentoonstelling over het jubileumfeest. Allerlei zaken komen aan de orde. Bijvoorbeeld hoe ging dat eigenlijk in 1372 met die stadsrechten? Wat zijn het precies, wat heb je eraan en hoe zijn we eraan gekomen? Vijftig jaar geleden -in 1972- vierden we 600 jaar stadsrechten ook. Hoe zag het feest er toen uit? Wie waren er toen bij en hoe hebben zij het beleefd?

Het pronkstuk van de tentoonstelling is HET voorwerp van Woerden anno 2022. Je vraagt je misschien af; welk voorwerp is dat dan? Welk voorwerp vertegenwoordigt Woerden in 2022 het best? Wat voor ding zou op dit moment symbool kunnen staan voor het leven in onze gemeente?

Zie ook onze oproep in dit filmpje.

Tot 11 mei konden alle Woerdenaren een voorwerp nomineren. Deze inzendingen zijn nu in het Stadsmuseum tentoongesteld en worden beoordeeld door het publiek én een vakjury. Uiteindelijk wordt HET voorwerp van Woerden 2022 uitgekozen.

Kom dus in actie! Bezoek de tentoonstelling en breng je stem uit!

Deze website is voorzien van reCAPTCHA. Het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.