Tentoonstelling stadsmuseum Woerden: Er wordt hard gewerkt aan Jong en Bevrijd...

Er wordt hard gewerkt aan Jong en Bevrijd...

woensdag 12 februari 2020 t/m vrijdag 20 maart 2020

De eerstvolgende tentoonstelling ‘Jong en Bevrijd, ooggetuigen van WO II vertellen’ is vanaf 21 maart te zien in het Stadsmuseum. De voorbereidingen zijn in volle gang,

In deze tentoonstelling komen 20 portretten te hangen van fotograaf Winfried Leeman. Hij maakte ze tijdens de interviews met de geportretteerden. Bij elke foto kun je met een audiotour van Guide-Id luisteren naar de verhalen van deze persoon: hoe heeft hij of zij de bevrijding ervaren en welke rol hebben oorlog en bevrijding gehad in het verdere leven? Het zijn bijzondere verhalen over meestal gewone mensen. De teksten zijn ingesproken door jongeren, omdat de ooggetuigen destijds immers ook jong waren. 

Verder maken wij een soort bioscoopje waar een korte documentaire te zien van 5 van de ooggetuigen. Bij de tentoonstelling komt een brochure die we ter verkoop aanbieden voor ongeveer 3 euro met daarin alle portretten en de uitgetypte ingesproken teksten. 

Voor deze tentoonstelling werken we intensief samen met Stichting 4 & 5 mei Woerden en de SHHV en met een aantal partners in de provincie, waaronder Stadsmuseum Rhenen en het Regionaal Archief Zuid-Utrecht. 

Delen:

Nieuwsbrief