BON VOYAGE! 100 jaar reisschetsen - Cornelis Vreedenburgh en kunstenaars van nu

zaterdag 13 mei 2023 t/m zondag 8 oktober 2023

In de zomer van 2023 nemen we u mee naar vakanties uit het verleden en van vandaag. We vertellen het verhaal van de reizen van de in Woerden geborenkunstschilder Cornelis Vreedenburgh (1880-1947). Wat voor indrukken deed hij op en wat kwam hij allemaal tegen? Tevens leggen we de link naar onze eigen tijd met het werk van hedendaagse kunstenaars.

Wat voor indrukken deed Cornelis Vreedenburg op tijdens zijn reizen en wat kwam hij allemaal tegen? We zien de bekende vakantiebestemmingen zoals Zuid Frankrijk en Italië in een tijd dat toerisme nog niet zo ‘booming’ was als nu.

Wat voor betekenis hebben reistekeningen vandaag de dag als je makkelijk en snel een foto met je telefoon kan maken? Wat voegen reisschetsen dan nog toe? Dit begrijpt het publiek als ze kijken naar het werk van hedendaagse kunstenaars als Peti Buchel, Anne Jitske Salverda en Gineke Zikken.

Peti Buchel (1970) is bekend van haar cartoons en graphic journalism. Anne Jitske Salverda (1956) schildert landschappen en altijd buiten in de traditie van 'en plein air'. Gineke Zikken (1959) vindt haar onderwerpen ook in het landschap, maar voor haar houdt dit niet alleen de natuur in. Industriegebieden, loodsen en bruggen bieden eveneens inspiratie.

Kom kijken en ga mee op reis!

 

Delen: