Verbouwing bovenverdieping gestart - nu gratis catalogus bij bezoek

Verbouwing bovenverdieping gestart - nu gratis catalogus bij bezoek

09/01/2023 - Op 9 januari 2023 is de verbouwing van de bovenverdieping gestart. Er wordt een nieuwe vaste opstelling gerealiseerd die het rijke verleden van Woerden belicht. Als eerste wordt de zolder leeggeruimd, als opmaat tot een grootscheepse verbouwing.

Het Verhaal van Woerden

Naar verwachting zal het museum de zolder eind juni heropenen met de fonkelnieuwe vaste presentatie waarin tien historische figuren tien thema’s inleiden die samen het ‘Verhaal van Woerden’ vertellen. De bezoeker wordt meegenomen door de hele geschiedenis van Woerden, vanaf de prehistorie tot aan nu. Dat gebeurt aan de hand van aansprekende objecten en beelden, zowel uit de eigen collectie als via bruikleen. En in een eigentijdse tentoonstellingsvormgeving.

Voor die tijd worden ook de klimatologische omstandigheden sterk verbeterd. Nu is het er in de zomer te warm en in de winter te koud. Dat is dus goed nieuws voor de energierekening van het museum, maar vooral voor de bezoekers en voor de collectie.

Volg de renovatie

Via de nieuwsbrief kunt u op de hoogte blijven, inschrijven kan hier op de website. Ook op Facebook en Instagram zullen geregeld updates over de verbouwing geplaatst worden. Volg het museum dus ook daar.

Tentoonstelling te zien t/m 5 maart, nu met gratis catalogus

De bovenverdieping mag dan dicht zijn, het museum blijft voorlopig gewoon open! De fascinerende tentoonstelling ‘(ON)PEILBAAR Water’ is nog te bezichtigen tm 5 maart. Omdat de zolder dan niet meer toegankelijk is, krijgen alle bezoekers tot en met die datum bovendien een gratis catalogus van die tentoonstelling (1 per huishouden).

Na 5 maart sluit het museum voor ongeveer twee maanden de deuren om de verbouwing mogelijk te maken. Begin mei gaan de begane grond en eerste verdieping van het museum weer open voor een bijzondere tentoonstelling over de Woerdense kunstenaar Cornelis Vreedenburgh.

Op de foto: de 'oude' zolder

Delen: