Oproep Defensie-eiland

Oproep Defensie-eiland

04/06/2024 - Het museum zoekt oude én nieuwe verhalen over werken en leven op het Defensie-eiland. Van vroeger, maar zeker ook van nu. Met alle grote en kleine verhalen maken we een unieke tentoonstelling over de geschiedenis, de ontwikkeling en de transformatie van deze nieuwe wijk. We gaan dat doen samen met mensen die er wonen of werken of zich op een andere manier betrokken voelen bij dit stukje Woerden. Zo kunnen we de identiteit van dit bijzondere eiland in hartje Woerden bewaren voor de toekomst. De tentoonstelling vindt plaats in februari 2025.

Graag komen we met deze mensen in gesprek. We organiseren vier rondetafelgesprekken voor verschillende groepen. De gesprekken worden geleid door Esther Didden, stadsgenoot, bewoner van Defensie-eiland én parttime directeur van het Cultuur Platform Woerden (CPW). Per gesprek kunnen er maximaal 15 personen deelnemen, zodat er genoeg ruimt is om ieder aan het woord te laten.  

13 juni van 19.00 tot ongeveer 20.30 - specifiek voor de bewoners, ondernemers en zzp’ers. 

20 juni van 17.00 tot ongeveer 18.30 (wij zorgen voor een broodje) - voor Woerdenaren die betrokken zijn geweest bij alle activiteiten in de periode nadat Defensie het eiland verliet tot en met de aanvang van de nieuwbouw. 

27 juni van 10.00 tot ongeveer 11.30 - voor iedereen die tot 1999 op het Defensie-eiland heeft gewerkt en/of naaste familie daarvan.   

4 juli van 17.00 tot ongeveer 18.30 (wij zorgen voor een broodje) - voor bewoners, ondernemers en zzp’ers die op 13 juni verhinderd waren. 

Het museum nodigt deze mensen van harte uit. Aanmelden kan bij Teatske de Jong via mail: t.dejong@stadsmuseumwoerden.nl. Bent u niet in de gelegenheid, maar wilt u wel meedenken of heeft u een mooi verhaal, foto’s of voorwerpen, dan horen we dat ook graag, zodat we contact kunnen opnemen.

Wij zijn benieuwd naar uw verhalen en inbreng! 

Delen: