OPROEP AAN VERZAMELAARS VAN OUDE, WOERDENSE FOTO’S

OPROEP AAN VERZAMELAARS VAN OUDE, WOERDENSE FOTO’S

06/08/2019 - In 2019 vieren we in Nederland het 100jarige bestaan van het vrouwen kiesrecht. Daarom opent vanaf half november in het Stadsmuseum Woerden de tentoonstelling 'Woerdense vrouwen voor de lens' (werktitel).

Deze tentoonstelling richt de spotlights op foto’s van vrouwen uit Woerden en omgeving. De foto’s stammen uit de periode vanaf het ontstaan van de fotografie tot ongeveer de jaren ’60-‘70 van de twintigste eeuw. We doen onderzoek naar wie deze vrouwen waren en wat de aanleiding voor de foto was. Wat deden ze in het dagelijks leven en wat betekenden ze voor Woerden? Wie was de fotograaf en zijn er interessante zaken te zien op de achtergrond van de foto?

De expositie laat portretfoto’s zien, maar ook foto’s van gezinnen of damesclubjes. Er zijn plaatjes van werksituaties zoals boerenbedrijven, fabrieken, winkels of ateliers. Soms zijn de vrouwen het onderwerp van de foto maar vaak staan ze er ‘per ongeluk’ of toevallig op. Bijvoorbeeld in straatgezichten of in reportages van speciale gelegenheden zoals jubilea, onthullingen en feesten. Deze details vergroten we uit om de vrouwen een gezicht en verhaal te geven.

Voor deze tentoonstelling is het museum op zoek naar verzamelaars van oude, Woerdense foto’s. Het liefst met vrouwen in de hoofdrol van wie de naam nog bekend is. Wij komen graag in contact om te zien of de foto’s (als origineel of kopie) een mooie aanvulling op de tentoonstelling kunnen vormen.

Contact: conservator Stephanie Rompa, s.rompa@stadsmuseumwoerden.nl / 0348-481057

Delen:

Nieuwsbrief

Deze website is voorzien van reCAPTCHA. Het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.