Nog een maand om de Romeinententoonstelling te bezoeken

Nog een maand om de Romeinententoonstelling te bezoeken

13/12/2022 - Nog een krappe maand en dan sluiten we onze Romeinententoonstelling. Op 9 januari start de verbouwing van onze zolderverdieping. Op naar betere klimaatomstandigheden en een spiksplinternieuwe inrichting!

Woerden – toen Laurium geheten – was een vestigingsplaats van het Romeinse leger. Dit is goed te zien aan de vele bijzondere vondsten, die stuk voor stuk uit de Woerdense bodem tevoorschijn zijn gekomen. 

Nog één maand te zien
De Romeinententoonstelling op de zolder van het Stedehuys is nu nog precies één maand te bezichtigen. Daarna wordt hij afgebroken om plaats te maken voor een hele nieuwe en eigentijdse presentatie over Woerden: het Verhaal van Woerden. Maar voor het zo ver is, zal een aantal maatregelen uitgevoerd worden om de ruimte te verduurzamen. Hopelijk levert dat veel minder schommelingen op in temperatuur en vochtigheid. Dat is belangrijk voor de voorwerpen die straks te zien zullen zijn op deze plek.

Gaan de Romeinse voorwerpen helemaal weg?

Nee hoor, de Romeinse collectie houdt pakweg een derde van de ruimte in het Verhaal van Woerden. De andere voorwerpen gaan terug naar de eigenaren. Veel komt uit het provinciaal archeologisch depot bijvoorbeeld. Alle topstukken blijven, zoals de helm, het aspergemes en de kikkerfibula. Plus nog een flink aantal andere voorwerpen die een belangrijk verhaal vertellen.

Wil je de Romeinen-collectie nog in volle glorie zien? Kom dan nog even kijken! Hij staat t/m 8 januari 2023.

Delen: