Logboek Restauratie Beleg van Woerden 22 januari 2019

Logboek Restauratie Beleg van Woerden 22 januari 2019

30/01/2019 - Hoe is het nu met de restauratie van het 'Beleg van Woerden'? Restaurator Hans van Dam doet tussentijds verslag. Nu het schilderij is schoongemaakt zijn alle beschadigingen goed te zien. Kaler dan op deze foto wordt het niet...
Hans begint nu aan de meer opbouwende fase van de restauratie. Lees wat hij schrijft:

"Ik heb alle overschilderingen verwijderd en het schilderij zover mogelijk schoongemaakt. Helaas heeft degene die het ooit lang geleden ‘gerestaureerd' heeft na de vernisafname verzuimd er een laag vernis overheen te zetten, alvorens de overschilderingen aan te brengen. Daardoor is op sommige plekken de latere verf in de originele gedrongen. Dit is niet te verwijderen zonder de originele verf te beschadigen, dus ik laat dit zo.

In het onderwater gezette deel boven de stad Woerden ben ik wel een paar dijkjes en wat bosjes of iets dergelijks tegen gekomen, die waren weggeschilderd. Er staan ook een paar vage figuurtjes op, die zal ik ietwat versterken.

Verder ben ik begonnen met het opvullen van de zeer vele beschadigingen en barsten, en het in structuur brengen en retoucheren ervan."

Op de kleine foto heel vaag de dijkjes die tevoorschijn zijn gekomen.

 

Delen:

Nieuwsbrief

Deze website is voorzien van reCAPTCHA. Het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Dijkjes ontdekt