Living Museum - storytellingdagen in het museum op 14 april, 6 juli en 13 oktober

Living Museum - storytellingdagen in het museum op 14 april, 6 juli en 13 oktober

30/01/2024 - Elk kwartaal wordt het Woerdense verleden in het Stadsmuseum tot leven gewekt door story-tellers. Elke keer zijn het andere personages die hun verhaal vertellen alsof ze zo uit hun tijd in de onze zijn gestapt!

Dit zijn de data:
- zondag 14 april om 13.30 en 15.00 uur
- zaterdag 6 juli om 11.30 en 13.30 uur
- zondag 13 oktober om 13.30 en 15.00 uur

Storytelling

Historische storytelling is een manier om personen en situaties uit het verleden tot leven te wekken. De verhalen zijn kort en krachtig. Alles wat wordt verteld, is gebaseerd op ware gebeurtenissen en historische gegevens. De ervaring leert dat het vertellen van verhalen in de ik-vorm een sterke methode is om historische gebeurtenissen door te geven. Na afloop van elk verhaal in Stadsmuseum Woerden is er gelegenheid om vragen te stellen aan de verteller.

De Stichts-Hollandse Historische Vereniging (SHHV) heeft sinds enkele jaren een kleine maar actieve groep vrijwilligers die zich toelegt op het aanleren van de techniek van storytelling. Deze Werkgroep Verhalenvertellers zet dit in om de geschiedenis van Woerden en omgeving toegankelijk en begrijpelijk te maken voor een breed publiek. Het aantal ‘voorradige’ personages groeit gestaag.

Living Museum is een trend onder musea om historische gebeurtenissen op een aantrekkelijke en vaak interactieve manier te doen herleven. Het geeft een extra dimensie aan de exposities – bij Stadsmuseum Woerden is dat de nieuwe vaste presentatie Verhaal van Woerden.
 

Elk kwartaal te zien in het Stadsmuseum!

Op 27 januari hadden we te gast: Marrigje Kotestein, vrouw van de 17de eeuwse stadstimmerman, Matthijs Schalij, burgemeester van Woerden rond de overgang naar de twintigste eeuw, en Renee Boussard, musketier in het leger van de Zonnekoning Lodewijk XIV, dat Woerden in 1672 bezette.
Maar de personages wisselen per keer, dus de volgende keer zijn er weer nieuwe verhalen te beleven!

Voor bezoekers zijn er geen extra kosten aan verbonden.

Delen:

Storytellers 27 01 24

Franse soldaat

Burgemeester Schalij