Living Museum storytellingdag

Living Museum storytellingdag

zondag 13 oktober (of zaterdag 12) om 13.30 en 15.00 uur

Elk kwartaal wordt het Woerdense verleden in het Stadsmuseum tot leven gewekt door storytellers. Elke keer zijn het andere personages die hun verhaal vertellen alsof ze zo uit hun eigen tijd in de onze zijn gestapt.

Historische storytelling is een manier om personen en situaties uit het verleden tot leven te wekken. De verhalen zijn kort en krachtig. Alles wat wordt verteld, is gebaseerd op ware gebeurtenissen en historische gegevens. De ervaring leert dat het vertellen van verhalen in de ik-vorm een sterke methode is om historische gebeurtenissen door te geven. Na afloop van elk verhaal in Stadsmuseum Woerden is er gelegenheid om vragen te stellen aan de verteller.

De Stichts-Hollandse Historische Vereniging (SHHV) heeft sinds enkele jaren een kleine maar actieve groep vrijwilligers die zich toelegt op het aanleren van de techniek van storytelling. Deze Werkgroep Verhalenvertellers zet dit in om de geschiedenis van Woerden en omgeving toegankelijk en begrijpelijk te maken voor een breed publiek. Het aantal ‘voorradige’ personages groeit gestaag.

Living Museum is een trend onder musea om historische gebeurtenissen op een aantrekkelijke en vaak interactieve manier te doen herleven. Het geeft een extra dimensie aan de exposities – bij Stadsmuseum Woerden is dat de nieuwe vaste presentatie Verhaal van Woerden.

Voor bezoekers zijn er geen extra kosten aan verbonden.
 

Elk kwartaal te zien in het Stadsmuseum!

 

 

 

Delen: