Niet goed leesbaar? Bekijk de online versie
Stadsmuseum Woerden
www.stadsmuseumwoerden.nl
Nieuws uit het Stadsmuseum
Nieuws uit het Stadsmuseum
Deze bijzondere blauwe fles straalt je tegemoet in tentoonstellingszaal 3. Het is één van de indrukwekkende werken van fotograaf Hans van Ommeren (1948 - 2018), die klaar hangen om gezien te worden.
De Museumvereniging gaat nu uit van op zijn vroegst 9 juni voor het heropenen van (binnen-)musea, maar dit hangt uiteraard af van de ontwikkelingen rondom het virus.

Wij popelen om de deuren weer te openen, zodat iedereen kan komen genieten van de fototentoonstelling 'Ik schilder met licht'. En van de geheel heringerichte presentatie over de Romeinen in Woerden op de boven-verdieping.

Graag tot binnenkort!
Renovatie keuken en toiletten
Renovatie keuken en toiletten
Renovatie keuken en toiletten
De renovatie van de keuken en de toiletten van het museum nadert de eindstreep. Op de foto hierboven is conservator Stephanie Rompa servies-goed aan het terugplaatsen in de oude muurkast.
Twee op maat gemaakte kasten zijn nog onderweg. Als die geplaatst zijn kunnen we de metamorfose van deze ruimtes afronden.

Links nog een fotootje van vòòr de verbouwing. Kijk en vergelijk....
Jaarverslag 2020
Jaarverslag 2020
Op de website van het museum is het jaarverslag in te zien over het ongewone jaar 2020. Ook de jaarrekening is op de website te vinden.
Koeienverzamelingen gezocht voor Koeiemart tentoonstelling
Koeienverzamelingen gezocht voor Koeiemart tentoonstelling
We zijn volop bezig met voorbereidingen van een dubbeltentoonstelling ‘Koe in de Kunst’, inclusief een pop-up tentoon-stelling in de Rijnstraat speciaal over de Koeiemart. Hier komt ook een plek voor ‘Koeienverzamelingen’.
Verzamel je ‘koeien’ en wil je tijdelijk een paar van je topstukken uitlenen voor deze bijzondere tentoonstelling? Neem dan contact op met het museum op contact@stadsmuseumwoerden.nl

(met dank aan C. van Dam voor de foto van een deel van haar verzameling)
#NoFilter online presentatie Minkema College
#NoFilter online presentatie Minkema College
KUVO, Stadsmuseum Woerden en CKV-docenten van het Minkema College ontwikkelden een online educatie-programma voor derdeklassers van de vmbo-afdeling.

Nu de tentoonstelling 'Ik schilder met licht' niet fysiek te bezoeken is, blijken de online kunstkijklessen van het museum een goed alternatief. Samen kijken de leerlingen expres langzaam naar enkele werken van Hans van Ommeren. Daarna werken ze o.l.v. hun CKV-docent aan een foto-opdracht geïnspireerd door de 'Troostbomen' van Van Ommeren.

KUVO publiceert de beste resultaten online in een galerij op izi-TRAVEL. Scroll iets naar beneden en kijk in de map #NoFilter voor de bijzondere resultaten van de leerlingen, zoals deze van Noah!
Lilian Biber nieuw in het bestuur
Lilian Biber nieuw in het bestuur
Lilian Biber is sinds kort toegetreden tot het bestuur van het Stadsmuseum. Zij volgt Karin van den Bosch op, die deze maand afscheid neemt. Lilian neemt de HR-portefeuille over van Karin.

Karin van den Bosch heeft veel bijgedragen aan de professionalisering van het bestuur en het verbeteren van de interne processen in de museum-organisatie. Zo is het museum veel bewuster gaan werken vanuit de principes van de 'Governance Code Cultuur'. Daarin is onder leiding van Karin een enorme slag gemaakt, en we gaan daar uiteraard mee verder. Karin was ook erg betrokken bij de vrijwilligers. Wij wensen haar het allerbeste toe en danken haar bijzonder hartelijk voor haar grote inzet!
Ze heeft haar taken overgedragen aan Lilian, die hier al voortvarend mee aan de slag is gegaan. Veel succes, Lilian!
Verteller van Het verhaal van Woerden
Stadsmuseum Woerden - Kerkplein 6 - Telefoon 0348 431008
Stadsmuseum Woerden
www.stadsmuseumwoerden.nl
Stelt u geen prijs op ontvangst van onze nieuwbrief? Uitschrijven