Niet goed leesbaar? Bekijk de online versie
Stadsmuseum Woerden
www.stadsmuseumwoerden.nl
Nog even geduld... tentoonstelling staat al klaar
Nog even geduld... tentoonstelling staat al klaar
De nieuwe tentoonstelling 'Ik schilder met licht. Hans van Ommeren, fotograaf' is zo goed als klaar. Nu is het wachten op het signaal om weer open te kunnen.
We kijken er enorm naar uit om de deuren weer te kunnen openen zodat je kunt genieten van deze bijzondere tentoonstelling, samengesteld door de Hans van Ommeren-commissie en het museum.
Nog even geduld...
Blik in het museum door de buitenmuur
Blik in het museum door de buitenmuur
Dennis van Gulik maakte deze mooie foto van de projectie die iedere avond te zien is op de muur van het museum.

De Vroedschap van Woerden Anno 2018 zorgde voor dit bijzondere lichtkunst-werk van Ruben van Esterik, een cadeau waar we als museum heel blij mee zijn.
Altaarsteen en aspergemes terug
Altaarsteen en aspergemes terug
Op 9 maart hebben de collega's van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden de altaarsteen en het aspergemes terug-bezorgd. Beide topstukken hebben geschitterd in de tentoonstelling 'Romeinen langs de Rijn'.

Op de foto de altaarsteen in een speciale kist, die vervolgens beide trappen omhoog getild moest worden.
Een nieuwe sokkel voor de steen is in de maak en binnenkort komen ook de nieuwe tekstbordjes. Daarmee ronden we de op korte termijn de vernieuwing van de Romeinententoonstelling af en is ook die klaar voor bezoekers.
Collectieproject in volle gang
Collectieproject in volle gang
Het nieuwe collectieteam is gestart met de inhaalslag in het collectiebeheer. Daarvoor is onder andere werkruimte gecreëerd in het depot met de nieuwe werktafels en stoelen op deze foto.

De teamleden hebben de afgelopen anderhalve maand trainingen gevolgd in het Adlib registratiesysteem en fysiek nummeren van objecten. Onder leiding van stagiaire Hannah Bakker is het werk aan de collectie nu echt begonnen! Een scholing in collectiehantering door een expert volgt binnenkort.
Fontein schoongemaakt
Fontein schoongemaakt
Afgelopen zaterdag hebben de drie leden van het fonteinteam de fontein 'Spelend met water' weer helemaal schoon-gemaakt. Binnenkort volgt nog een dag werk met het bedrijf dat het kunstwerk in de was zet.
De fontein is onlangs voorzien van een nieuwe pomp, dus als het goed is zie je hem binnenkort weer sproeien als vanouds.
Raadsel rondom de Stenen bollen (bijna) opgelost...
Raadsel rondom de Stenen bollen (bijna) opgelost...
Elke maand zorgt het KIOR-team van het Stadsmuseum voor informatie over een ander kunstwerk in de openbare ruimte, dat onder het beheer van het museum valt.
Deze maand een kunstwerk dat misschien wel helemaal geen kunstwerk is.... Bekijk het filmpje over de stenen bollen in de Pyreneeënstraat.
Vacature bestuursvoorzitter
Vacature bestuursvoorzitter
In verband met een herverdeling van portefeuilles binnen het bestuur zijn we op zoek naar een bestuursvoorzitter die bijdraagt aan de verdere ontwikkeling van Stadsmuseum Woerden tot een veelzijdig museum in de regio.
We zoeken iemand met bestuurlijke ervaring, een netwerker, met een hart voor kunst en cultuur. Het gaat om een onbezoldigde functie.

Ken je iemand die in dit profiel past? Of heb je zelf interesse? Download dan de volledige vacaturetekst op onze website.
Reageren kan tot 7 april.

Verteller van Het verhaal van Woerden
Stadsmuseum Woerden - Kerkplein 6 - Telefoon 0348 431008
Stadsmuseum Woerden
www.stadsmuseumwoerden.nl
Stelt u geen prijs op ontvangst van onze nieuwbrief? Uitschrijven