Niet goed leesbaar? Bekijk de online versie
Stadsmuseum Woerden
www.stadsmuseumwoerden.nl
Leuk dat je er weer bent!
Leuk dat je er weer bent!
Sinds woensdag ligt deze deurmat voor de ingang van het Stadsmuseum, als onderdeel van de campagne 'Leuk dat je er weer bent!' van Stadshart Woerden.

Geleidelijk weten meer bezoekers hun weg weer te vinden naar culturele instellingen. Ook in het Stadsmuseum
gaan de bezoekcijfers langzaam maar zeker omhoog. Binnen is alles gericht op een coronaproof bezoek.
De hosts achter de balie zijn blij weer terug te zijn op hun post. Ze hebben er helemaal plezier in als het lekker druk is. We zien u graag.
Laatste maand Jong en Bevrijd
Laatste maand Jong en Bevrijd
Tot en met dinsdag 1 september is de tentoonstelling nog te zien met verhalen van ooggetuigen van de Tweede Wereld-oorlog. Verhalen uit een tijd waarin zij kinderen of jong volwassenen waren. Dat is ook de reden dat de teksten van de audiotour zijn ingesproken door jongeren die nu ongeveer dezelfde leeftijd hebben als de ooggetuigen toen.

In de laatste zaal komen vijf ooggetuigen zelf aan het woord. In een documentaire van 11 minuten vertellen ze hoe zij de Bevrijding - 75 jaar geleden - hebben meegemaakt. En dat is heel verschillend per persoon.
Stadsmuseum in de pers
Stadsmuseum in de pers
De afgelopen maand heeft het museum meerdere keren de krant gehaald. Gisteren nog stond in de AD een recensie met commentaar van drie bezoekers op de tentoonstelling 'Jong en Bevrijd'.

Op 23 juli publiceerde dezelfde krant een prachtig interview van de hand van Gijs Kool met zonen van twee van de ooggetuigen in de tentoonstelling (zie link in de linkerkolom).

In de Woerdense courant van 29 juli stond weer een mooi stuk over het 'beeld van de maand', dit keer was dat 'de Hooiopper' bij de begraafplaats Rijnhof.

Op de gemeentepagina in de Woerdense Courant van 8 juli interviewde wethou-der George Becht Natasja Heemskerk en Arja van Veldhuizen over de effecten van corona op het Klooster en het Stadsmuseum (zie link hieronder).
In voorbereiding: 'In den vreemde, ontmoetingen in verwondering'
In voorbereiding: 'In den vreemde, ontmoetingen in verwondering'
Vanaf 9 september staat het museum in het teken van de textielkunst. Tien kunstenaars hebben zich laten inspireren door de verhalen over de Engelse monnik Bonifatius, die volgens overlevering precies 1300 jaar geleden in Woerden aankwam.

Wie in een vreemde omgeving komt, van ver komt, is verwonderd over al dat nieuwe. Tegelijkertijd is er de spanning van het avontuur en het gevoel van onthechting. De kunstenaars geven elk hun eigen, en vaak onverwachte, invalshoek op het thema. We kunnen nu al beloven dat er prachtige werken te zien zullen zijn, deels speciaal gemaakt voor de plek in het Stadsmuseum.
Voor in de agenda
Voor in de agenda
- 1 september: laatste dag 'Jong en Bevrijd'
- 9 september: eerste dag 'In den Vreemde'
- 12 en 13 september: Open Monumentendag, met om 13, 14 en 15 uur korte 'verhalen op zaal' over: Leren en ontdekken - wat je nog niet wist of eerder zag in het historische stadhuis van Woerden
- oktober: landelijke Maand van de Geschiedenis
- 7 oktober: officiƫle lancering VerhaalvanWoerden.nl
- 13 oktober: livestream lezing 'Woerdenaren naar de Oost' door Niek de Kort
- 22 oktober: kinderactiviteit in de herfstvakantie 'Een staf voor onderweg'
Verteller van Het verhaal van Woerden
Stadsmuseum Woerden - Kerkplein 6 - Telefoon 0348 431008
Stadsmuseum Woerden
www.stadsmuseumwoerden.nl
Stelt u geen prijs op ontvangst van onze nieuwbrief? Uitschrijven