Niet goed leesbaar? Bekijk de online versie
Stadsmuseum Woerden
www.stadsmuseumwoerden.nl
Van harte welkom vanaf 12 juni!
Van harte welkom vanaf 12 juni!
Eindelijk! Drie maanden na de sluiting vanwege corona kan ook Stadsmuseum Woerden vanaf vrijdag 12 juni haar bezoekers weer welkom heten. De eerste weken zijn de openingstijden woensdag t/m zondag van 12-16 uur.

Bezoekers moeten wel vooraf RESERVEREN. Dat kan via een mail naar contact@stadsmuseumwoerden.nl of telefonisch (0348-431008) op vrijdag 5, dinsdag 9, woensdag 10 en donderdag 11 juni tussen 12-16 uur. Vanaf 12 juni kan het telefonisch tijdens openingstijden.

Graag tot gauw!
In het museum bereiden we alles voor om het bezoek veilig en prettig te laten verlopen. Zo is er eenrichtingsverkeer en geldt uiteraard de 1,5 meter-afstand regel.

We openen met een vernieuwde Gestelkamer. En voortaan kan de bezoeker weer door de oude hoofdingang de Vroedschapszaal verlaten. De tentoonstelling over de Romeinen is tijdelijk nog niet te zien omdat we ook daar bezig zijn met een opfrisbeurt.
Onderhoudswerkzaamheden in volle gang
Onderhoudswerkzaamheden in volle gang
Half mei is begonnen met de opfrisbeurt aan de buitenzijde van het Stedehuys. De werkzaamheden vorderen gestaag. Vermeij schilderwerken neemt het schilderwerk van alle ramen, kozijnen en luiken voor haar rekening, De Heeren Bouwmeester restaureren het natuursteen en werken de voegen bij.

De komende week staan de vele ramen van de Vroedschapszaal op het programma en kan hopelijk ook de zware eiken voordeur teruggeplaatst worden. De onderzijde was er dermate slecht aan toe dat de deur nu voor grondige restauratie in de werkplaats is.
Jong & Bevrijd eindelijk in het echt te zien
Jong & Bevrijd eindelijk in het echt te zien
Met de heropening van het museum kunt u straks oog in oog staan met de portret-ten van de 20 ooggetuigen van de WO II in de tentoonstelling Jong & Bevrijd.

Voor het eerst gebruikt het museum een audiotour. Elke bezoeker krijgt een (zorgvuldig schoongemaakt) apparaatje mee en kan zo de vaak ontroerende verhalen beluisteren van de ooggetuigen over zowel de bevrijding als de oorlog.
In de hal beneden is een aparte wand over de gebeurtenissen in Woerden en omgeving tijdens WO II. Zo komt het verhaal heel dichtbij...

De tentoonstelling en het bijbehorende lesmateriaal blijven overigens ook online beschikbaar!
Gestelkamer in nieuw jasje
Gestelkamer in nieuw jasje
De afgelopen weken hebben conservator Stephanie Rompa en waarnemend conservator Teatske de Jong een herinrichting van de Gestelkamer voorbereid. Ze hebben in het depot werk uitgezocht van Leo Gestel dat al een tijd niet te zien was. En veel werken die er hingen, zijn weer de veilige donkerte van het depot in.

Te zien vanaf volgende week!
Met vertraging: schoonmaak fontein
Met vertraging: schoonmaak fontein
Door de corona-uitbraak kon de geplande schoonmaakactie van de fontein bij het station met NLdoet op 14 maart niet doorgaan. Onlangs hebben vrijwilligers van het fonteinteam in kleine kring de fontein schoongemaakt - met inachtneming van 1,5 meter-afstand. Vandaag wordt hij in de was gezet, dan volgt nog een technische aanpassing en daarna kunnen de bronzen kinderen eindelijk weer spelen onder het geklater van de vier spoeiers.
Jaarverslag 2019
Jaarverslag 2019
Op de website kunt u ons jaarverslag over 2019 downloaden, klik op 'Lees meer'.

Lees terug wat er vanuit het museum is ondernomen vorig jaar: van tentoonstellingen als Lievelingen, Vrije Streken (Kunstkring) en Boeren van Toen tot een mix aan activiteiten en de aanleg van de nieuwe LED-verlichting.
Verteller van Het verhaal van Woerden
Stadsmuseum Woerden - Kerkplein 6 - Telefoon 0348 431008
Stadsmuseum Woerden
www.stadsmuseumwoerden.nl
Stelt u geen prijs op ontvangst van onze nieuwbrief? Uitschrijven