Niet goed leesbaar? Bekijk de online versie
Stadsmuseum Woerden
www.stadsmuseumwoerden.nl
Al wezen kijken in het heropende museum?
Al wezen kijken in het heropende museum?
Sinds 12 juni zijn we weer open! Weliswaar met aangepaste openingstij-den, maar onze hosts staan klaar om u weer te ontvangen en u ook in corona-tijden een veilig maar aangenaam bezoek te bieden.
Het is even wennen met hygiƫne-maatregelen en eenrichtingsverkeer, maar het is heerlijk om het museum weer tot leven te horen komen. Want bezoekers: daar doen we het voor!
Kom vooral kijken en geniet van de her-ingerichte Gestelkamer en de persoon-lijke verhalen in de tentoonstelling 'Jong en Bevrijd'.
Reserveren kan via telefoon, email of aan de balie.

Nu zijn de bezoekcijfers nog aan de matige kant, net als in de meeste musea. Dus een beetje mond-op-mond reclame van u - als nieuwsbriefontvangers - is ook van harte welkom.
Bijzonder bezoek van ooggetuigen
Bijzonder bezoek van ooggetuigen
Een week geleden hadden we speciale gasten: twee van de ooggetuigen uit de expositie 'Jong en Bevrijd' kwamen persoonlijk een kijkje nemen in de tentoonstelling.
Bert Kieboom (85) kwam met zijn zoon, Frits Kroese (96) met zijn dochter. Heel bijzonder!
We hopen nog enkele ooggetuigen te mogen ontvangen de komende weken.

De foto's zijn van Winfried Leeman, die ook de prachtige portretten maakte die de dragers zijn van de tentoonstelling.
Kijkbladen bij Beleg van Woerden
Kijkbladen bij Beleg van Woerden
Dankzij steun van de Vroedschap van Woerden anno 2018, de bedrijvenkring die zich inzet voor het museum, kan elke bezoeker nu gebruikmaken van aanvul-lende informatie bij het 'Beleg van Woerden'. Een Engelse vertaling volgt nog.

Zoals u misschien nog weet, is dit oudste schilderij uit onze collectie vorig jaar helemaal gerestaureerd door schilderij-enrestaurator Hans van Dam. Dat kon
mede mogelijk gemaakt worden door een grote crowdfundactie.

Bureau Artekino uit Amersfoort heeft drie verschillende kijkbladen ontworpen, die elk een ander aspect van het schilderij belichten. Geschikt voor gezinnen met kinderen, maar ook voor iedereen die nieuwsgierig is!

Ze nodigen uit om aan de hand van details te puzzelen op de verhalen over de belegering van Woerden in 1575/76. Ook de restauratie van vorig jaar komt uitgebreid aan bod: ziet u de verschillen voor en na de restauratie?
Bestuur gaat nieuwe termijn in
Eind juni loopt voor drie bestuursleden van de Stichting Stadsmuseum Woerden de eerste termijn van drie jaar af.
Cobi Goedicke heeft na lang wikken en wegen besloten zich niet herkiesbaar te stellen voor het bestuur van het Stadsmuseum. Zij wil zich voortaan focussen op haar rol als bestuurslid van de Vrienden van het Stadsmuseum en op de ondersteuning van de Vroedschap. Het bestuur accepteert haar besluit, maar zal haar grote inzet en betrokken-heid node missen.
Het zoeken van een geschikte opvolger is gestart.
Maarten Kentgens (voorzitter) en Paul van Mierlo (penningmeester) hebben zich voor een volgende termijn van drie jaar herkiesbaar gesteld. Zij zijn inmiddels herbenoemd. Samen met Inge Nederpelt (secretaris en communicatie) en Karin van den Bosch (personeel en organisatie) zullen zij de komende tijd verder werken aan de vernieuwing van de inrichting van het museum. Het doel is een aantrekke-lijk en prikkelend aanbod voor een bredere en grotere doelgroep te realiseren.

Verteller van Het verhaal van Woerden
Stadsmuseum Woerden - Kerkplein 6 - Telefoon 0348 431008
Stadsmuseum Woerden
www.stadsmuseumwoerden.nl
Stelt u geen prijs op ontvangst van onze nieuwbrief? Uitschrijven