Niet goed leesbaar? Bekijk de online versie
Stadsmuseum Woerden
www.stadsmuseumwoerden.nl
Groet vanachter de GESLOTEN museumdeur
Groet vanachter de GESLOTEN museumdeur
Het is vreemd, zo'n dicht museum. Ook de andere culturele instellingen in Woerden zijn dicht. En het ziet er naar uit dat het nog wel even zal duren voordat we de eerste bezoekers weer kunnen ontvangen.
We blijven zeker dicht tot en met 28 april en volgen de aanwijzingen vanuit de overheid en de Museumvereniging.
Ondertussen denken we na welke opties er zijn om t.z.t. open te gaan met inachtneming van de regels van de ‘anderhalve meter-samenleving'. Nog niet zo eenvoudig in een historisch gebouw.

Achter de schermen werken we aan online representatie. Daarover leest u meer in deze nieuwsbrief. Ook over online acties van anderen in Woerden.

Gezondheid gewenst, en voor nu goede paasdagen!
Jong & Bevrijd nu vast in digitale versie!
Jong & Bevrijd nu vast in digitale versie!
Deze afbeelding van Joop Alberts is afgelopen woensdag gepubliceerd op onze Facebookpagina, vandaag plaatsten we het bijbehorende filmfragment. Elke week zullen we stukjes tonen uit de tentoonstelling 'Jong & Bevrijd, oog-getuigen van WO II vertellen'. Zo kunt u toch wat zien.

De tentoonstelling zelf staat al helemaal ingericht klaar, zelfs met audiotour - een noviteit in het Stadsmuseum. Nu al is besloten om de tentoonstelling te verlengen tot en met 1 september. Hopelijk kunnen we ruim voor die tijd de deuren openen.
'Jong & Bevrijd' is een samenwerking van meerdere partijen in de provincie en in Woerden. Samen hebben we de digitale presentaties voorbereid.

KUVO is nu bezig om, in samenwerking met ons, online lessen te ontwerpen over WO II voor het onderwijs. Daarmee kunnen scholen op zeer korte termijn toch gebruik maken van de bijzondere verhalen en foto's in deze tentoon-stelling. Mooie actie!
Doe mee met de #vrijheidschallenge
Doe mee met de #vrijheidschallenge
5 mei vieren we 75 jaar vrijheid. De lang voorbereide evenementen kunnen helaas niet doorgaan vanwege corona.
Daarom heeft Stichting Opus Laurium een 'challenge' uitgezet, die uitgelegd wordt in een korte clip op de website www.vrijheid.nu. Daarin nodigen burgemeester Molkenboer, Jan van Es, Arja van Veldhuizen en anderen iedereen uit om in een kort filmpje te delen wat vrijheid met je doet in deze coronatijd.
De beste inzendingen winnen een prijs. Een prachtig initiatief om via de filmpjes toch samen de vrijheid te vieren op 5 mei.
Oproep van RHC: Woerden in corona-tijden
Oproep van RHC: Woerden in corona-tijden
Door de coronacrisis leven we in unieke tijden, waaraan de herinneringen blijvend zullen zijn. Daarom is het belangrijk om indrukken van deze periode te bewaren voor toekomstige generaties, zodat ze zich een beeld kunnen vormen van hoe het was.

Het Regionaal Historisch Centrum Rijnstreek en Lopikerwaard is een actie gestart en roept op om foto’s in te zenden. Doet u mee?
Nieuwe 'Verhaal van Woerden'-website in de lucht op 22 april
Nieuwe 'Verhaal van Woerden'-website in de lucht op 22 april
Eigenlijk zouden we op 2 april de totaal vernieuwde website VerhaalvanWoerden.nl feestelijk lanceren in de Grand Salon van Concordia. Dat feestje stellen we uit, maar de website gaat wel 'live' op woensdag 22 april.

Alle 42 verhalen zijn nu in de basis klaar, maar het is nog veel werk om de eindredactie en de feitelijke invoer in het systeem van de website voor elkaar te krijgen. Een heel team van vooral vrijwilligers van o.a. SHHV, Gilde en het Stadsmuseum is hier mee bezig.

Nog twaalf dagen, dan is het resultaat te zien! Kijk vooral nog even naar de oude website, anders ziet u straks het verschil niet...
Verteller van Het verhaal van Woerden
Stadsmuseum Woerden - Kerkplein 6 - Telefoon 0348 431008
Stadsmuseum Woerden
www.stadsmuseumwoerden.nl
Stelt u geen prijs op ontvangst van onze nieuwbrief? Uitschrijven