Zij/Hij op de boerderij

Zij/Hij op de boerderij

Dinsdag 8 oktober 19.30-21.00 uur

In het kader van de Maand van de Geschiedenis organiseert het museum een gevarieerde avond over de taakverdeling op de boerderij tussen boerin en boer, aansluitend op de tentoonstelling 'Boeren van Toen': wat deed zij, wat deed hij?

In de sfeervolle Vroedschapszaal starten we met een inleiding door Arien Heering, specialist agrarisch erfgoed en lid van de Commissie ruimtelijke kwaliteit en erfgoed van de gemeente Woerden. Zij spreekt over de taakverdeling tussen zij/hij op de boerderij. Dit wordt afgewisseld met sprekende passages over dit thema uit het boek Het wassende water uit 1925, van de in Woerden geboren schrijver Herman de Man. Uiteraard is er ruimte voor vragen.

Na de inleiding volgt een rondgang door de tentoonstelling, die we bekijken met speciale aandacht voor hij/zij op de boerderij. Van aardappel schillende en wassende boerinnen tot boeren die met hooi en koeien bezig zijn. De expositie toont bezoekers een idyllisch maar ook bikkelhard verleden waarin mensen veel dichter bij de natuur stonden. Het lijkt romantisch: een ongecompliceerd boerenbestaan zonder de moderne ongemakken. Maar men leert snel dat dat maar schijn is. Het boerenleven was fysiek zwaar, de dagen waren lang en men was overgeleverd aan de grillen van de natuur. Arien Heering en museummanager Arja van Veldhuizen zijn hierbij om aanvullende informatie te geven.

We sluiten de avond af met een drankje.

 

Kosten: € 6,00

De deur gaat open om 19.15 uur

Reserveren via: contact@stadsmuseumwoerden.nl

Delen:

Nieuwsbrief

Arien Heering