Maand van de Geschiedenis: livestream lezing 'Woerdenaren naar de Oost'

Maand van de Geschiedenis: livestream lezing 'Woerdenaren naar de Oost'

13 oktober 2020, 20-21 uur

Op dinsdagavond 13 oktober houdt Niek de Kort, één van de drijvende krachten achter de vernieuwde website VerhaalvanWoerden.nl, een lezing over een verhaal dat hier NOG geen deel van uitmaakt.
De lezing heeft als titel 'Woerdenaren naar de Oost; Historisch verband tussen Woerden en de VOC' en is vanwege corona in een livestream te volgen en later terug te kijken.

Ook het gebied rond Woerden is regelmatig bezocht door ronselaars op zoek naar werklieden voor de Verenigde Oostindische Compagnie. Historisch onderzoek haalt hen na honderden jaren uit de anonimiteit. Hun verhaal werpt een bijzonder licht op een bijzondere periode. Vaak is het geen gouden glans van een Gouden Eeuw…  

Niek de Kort is voorzitter van de Stichts-Hollandse Historische Vereniging en één van de drijvende krachten achter de vernieuwing van de website VerhaalvanWoerden.nl. Hij doet onderzoek naar Woerdenaren die ooit in dienst zijn geweest van de VOC. In zijn verhaal is er ruim aandacht voor de context van de VOC en de eerste resultaten van het onderzoek.

De lezing op 13 oktober zal plaatsvinden in de Vroedschapszaal, maar is via livestream overal te volgen en later terug te kijken. 

Dit is de link: http://www.blendedconnect.nl/events/shhv

Afbeelding: Dekzicht Oost-Indiëvaarder, Jan Brandes, 1779 – 1787, Collectie Rijksmuseum

 

Delen:

Nieuwsbrief

Deze website is voorzien van reCAPTCHA. Het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.