Gratis instaprondleiding feesttentoonstelling en historisch stadhuis

Elke 1e zondag en 3e donderdag van de maand

Deze zomer kun je 2 x per maand meedoen met de gratis instaprondleiding door het historische stadhuis en de feesttentoonstelling Woerden 650 jaar stad. De rondleiding duurt een klein uur en start om 14.00 uur in de hal van het museum.

Feesttentoonstelling Woerden 650 jaar stad
Allerlei zaken komen aan de orde. Bijvoorbeeld hoe ging dat eigenlijk in 1372 met die stadsrechten? Wat zijn het precies, wat heb je eraan en hoe zijn we eraan gekomen? Ter illustratie is er ook een leuke animatiefilm te zien.

Vijftig jaar geleden -in 1972- vierden we 600 jaar stadsrechten. Hoe zag het feest er toen uit? Wie waren erbij en hoe hebben zij het beleefd? Waarom leeft dit feest nog steeds in ieders herinnering?

Verder kunnen bezoekers hun stem uitbrengen op HET voorwerp van Woerden anno 2022. Door diverse particulieren en organisaties zijn hvoorwerpen genomineerd die het leven in Woerden in 2022 het best vertegenwoordigen. De inzendingen variëren van de guerilla verkeersborden en de koe van Woerden tot de erwtensoeppan en stadskabouters. Al deze voorwerpen zijn in de tentoonstelling te zien.

Tenslotte is er ruimte voor kunstwerken van basisschoolleerlingen die zich in de klas hebben beziggehouden met 650 jaar stadsrechten. Door deze kunstwerken dragen de kinderen bij aan de geschiedenis van de toekomst!

Historisch stadhuis
Stadsmuseum Woerden is gevestigd in het voormalige stadhuis, de plek waar vroeger ook recht werd gesproken. De schandpaal aan de gevel van het museum herinnert daar nog aan. Zeer bijzonder is de Vroedschapszaal met haar eikenhouten betimmering uit 1610 en historische inrichting. De rondleiders vertellen je er graag meer over.

U betaalt de reguliere entree, de rondleiding is gratis. Er is capaciteit voor ca. 15 personen, vol=vol. Reserveren hoeft niet, mag wel. Voor informatie en reserveren kunt u contact opnemen met Anne Marieke den Haan: contact@stadsmuseum.nl, 0348-431008.

In de maanden juli t/m september starten de gratis instaprondleidingen steeds om 14:00 uur op:
• donderdag 21 juli
• zondag 7 augustus
• donderdag 18 augustus
• zondag 4 september
• donderdag 15 september

Deze website is voorzien van reCAPTCHA. Het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.