Extra gratis instaprondleiding bij 'Boeren van toen'

Zondag 29 september

Op zondag 29 september vindt er om 14.00 uur een extra gratis instaprondleiding plaats over de tijdelijke tentoonstelling 'Boeren van toen, De Haagse School in het Groene Hart rond 1900'.

Onze rondleiders nemen u graag mee langs de schilderijen van de schilders van de Haagse school om door hun ogen te kijken naar het boerenleven in het Groene Hart rond 1900. Ze vertellen u hoe deze schilders er de voorkeur aan gaven om buiten op het boerenland te schilderen, weg van de snel veranderende stad. Hun schilderijen geven een prachtig inkijkje in de noeste arbeid op de boerderij en het land.

U hoort over de typische opbouw van boerderijen èn erven in deze streek en met een beetje geluk gaat u elementen herkennen op de schilderijen. Ook hoort u over het Groene Hart van nu en de vele zichtbare sporen van de 'Boeren van Toen' in het landschap van nu.

U betaalt de reguliere entree, de rondleiding is gratis. Er is capaciteit voor ca. 15 personen, vol=vol.

Voor reserveringen en meer informatie kunt u contact opnemen met Rowena Kemkes, contact@stadsmuseumwoerden.nl, tel. 0348-431008.

Museumkaartactie in de maand september

Bent u in het bezit van een Museumkaart en gaat u in september mee met de gratis instaprondleiding? Dan ontvangt u na afloop van de rondleiding een pakketje met vier gratis ansichtkaarten ter waarde van €6,- behorende bij de expositie Boeren van toen.

Delen:

Nieuwsbrief