Nationale Archeologiedagen

04/10/2017 - Tijdens de Nationale Archeologiedagen kunt in het Stadsmuseum Woerden op zaterdag 14 oktober terecht voor een viertal zeer interessante lezingen. Tussen 14.00 en 16.00 uur. Gratis toegankelijk.

14.00 Lezing Niek de Kort, Kaas.
Wilt u weten wat kaas betekent voor Woerden? Waar het woord Kaas vandaan komt? Hoe de Romeinen kaas maakten? en de Germanen? Kom dan naar deze zeer onderhoudende lezing van de voorzitter van de historische vereniging Niek de Kort. Duur max. 30 minuten.

14.30 Lezing Lex Albers, Het Westdampark.
Het Westdampark ontwikkelt zich de laatste jaren tot een gezellig park in Woerden. Maar wat was er op die plaats voor het park ontstond en hoe heeft dit kleine stukje Woerden zich ontwikkeld?

15.00 Lezing Pieter Stoel, Prehistorische vondsten Cattenbroekerplas.
Bij het opzuigen van het zand voor de aanleg van de plas, kwamen tal van preshistorische vondsten letterlijk boven water. Pieter Stoel geeft een lezing waarin hij vertelt over zijn speurtocht naar flora, fauna en voorouders van de mens in onze streken.

15.30 Lezing Lex Albers, Het Frankisch Zwaard.
In 2012 werd in de binnenstad van Woerden een unieke vondst gedaan. Een Frankisch zwaard, daterend uit de 8e eeuw werd gevonden in het graf van een Edelman. Deze vondst ontsloot een onbekende periode van de Woerdense geschiedenis.

Rondleidingen en dementie

Rondleidingen voor mensen met dementie

Openingstijden en tarieven

Bezoekersinformatie